Skoterns dag

Har varit frånvarande idag eftersom det är som rubriken lyder: Skoterns dag.
Har varit i tre olika kommuner och kikat på ursnygga snöleksaker. =) Kom hem för en liten stund sen och har precis piffat till mig lite.
Nu ska jag snart iväg och mingla med mina vänner, ha en trevlig stund och sen svänga loss på dansgolvet. =) Ska bli spännande då det är en kommun jag aldrig varit ut i... Tänk om jag går vilse? haha

Jag vill bara säga det, att jag håller med Bilja.
Jag tycker man kan vara rak nog och kommentera med sitt namn, stå för sina åsikter.
Vi gör bilderna så som vi vill ha dom, meningen är nog att dom ska bli lite animerade/överredigerade/overkliga.
Visst kan vi göra naturliga retuscheringar också, men hittills har vi bara låtit våran fantasi styra. Vi har helt enkelt "lekt", jag kan förstå om någon gnäller - om det är en beställning dom gör. Men nu har folk frivilligt skickat in och gett oss fria händer, vi gör det här för skojs skull. Det är inget företag vi driver, det är en fritidsblogg inriktad på photoshop.

Det var allt för mig, för idag.
Hur ska ni fira Allhelgona då? Ska ni ut på något roligt? Eller ska ni mysa?
Visst är det fint på gravarna nu? Alla fina ljus som brinner....


Trevlig Kväll!

FrågestundSer att det kommit in lite frågor, så då kör vi en frågestund! Fråga vad ni vill om oss, photoshop mm..
Vi svarar på frågorna senare i dag/kväll.
Dagens frågaMånga frågar om vad et är för filter vi använder och det finns svar redan under Dagens fråga, Ni som vill fråga oss saker ta först en titt under dagens fråga och frågor och svar. Där hittar ni dom flesta svar =)


Var snälla mot varandra.

Anonym om Susan:
"fläckarna" ser konstiga ut med filter
IP: 83.252.46.3?

Anonym
om Amanda:
Alltså, dina bilder är så jäkla överredigerade?
IP: 83.252.46.3?

Anonym om Elina E:
men det ser ju inte ens verkligt ut.
IP: 83.252.46.3?

Detta är dom tre senaste kommentarer från "Anonym". Alla våra läsare får tycka precis vad dom vill om våra bilder, MEN jag tycker det är fel att lämna "elaka" kommentarer gång på gång varje dag i våran blogg som anonym. Du lämnar inte ens en mejl. Vad vill du få ut av dina kommentarer om vi inte ens kan svara dig? Jag bryr mig inte för fem öre om du tycker att mina bilder är överredigerade/inte ser verkliga ut, det kanske inte var min tanke när jag gjorde bilden heller! När jag leker med en bild i PS så ändrar jag i bilden tills jag tycker den ser bra ut. Om DET ser verkligt ut har ju inte med saken att göra. Vi ser våra bilder som "konst" ingen bild är fel. Utan precis så som vi vill att dom ska se ut. Samma som konstnärer bestämmer hur tavlan ska se ut, bestämmer vi hur vi vill att bilderna ska se ut. Det jag egentligen vill få sagt är att det gör ingenting med en "elak" kommentar då och då men när man ser att alla är från samma IP nr så börjar man ju undra vad personen har för problem?

Varför vill vi klanka ner och vara elak mot varandra? Försöka såra människor med flit?

Ta hand om er
Susan

Utan filterMed filter ( Topaz Vivacity 3.0 )Orginalet
black and whitePust!

Då var man hemma igen, varit mycket idag känner jag...
Har varit in på hur många affärer som helst, men julklappar hittade jag i alla fall! =) Sen var det ju även andra ärenden vi var på, men ibland önskar man att tiden kunde gå lite mer långsamt. Nu är det ju redan kväll till exempel!


Om en del tror att jag är feg på att svara, så tror ni fel! ;)
Angående min tutorial-hud och att "Anonym" ifrågasatte ögonfransarna, samt om jag inte ville tala om det. Ja, tänk vad funderingar folk kan ha fastän dom inte känner en. Men i alla fall, vad ska jag svara? Fokusen i tutorialen låg ju på huden, inte ögonen? Men ja, det var nog slarv helt enkelt. Jag hade kanske för bråttom?
Tråkigt om någon hakar upp sig på en sån liten detalj. Det var en tutorial, inte en färdig bild som ansågs kunna skrivas ut eller så eftersom intensitet/kontrast rutan var ovanpå.
Duger inte min tutorial, kan du säkert hitta någon annan.

Vad har ni haft för er denna fredag då? =)


Angående tävlingen, som jag tidigare i veckan skrivit om. Så lär jag skjuta lite på den, då jag har väldigt mycket just nu. Men missa inte Biljas tävling om en bloggdesign som pågår nu!


Vackra My

My mejlade oss och ville bli "morphad" Visst blev hon fin som mörk!? =)100 inlägg

Vi har skrivit 100 inlägg på 10 dagar! Det är ju super bra! =)

Jag vill tipsa alla som ställer frågor att titta i frågor & svar och dagens fråga. Många svar kan ni hitta där.Blondin Kenza!?

Kenza är ju otroligt vacker men tänkte det hade varit kul se hur hon skulle se ut som blondin!

Jag tycker hon ska vara mörk, vad tycker ni? =)

Kia

Här kommer en bild till Kia!  www.kias.blogg.se 

Före
Efteroch en svart/vit
Amanda

www.amandabroskog.blogg.semmm kaffe!!
Det är så gott med kaffe på morgonen! Jag kan inte börja en dag utan!
Hur är ni? Behöver ni en kopp kaffe för att vakna?
Jag har druckit kaffe sen tonåren, den som lärde mig var just min morfar. =) Första gången jag fick lite kaffe med mjölk och socker var jag 6 år gammal. haha Rätt tidigt kan man tycka.. Så var det såklart "döppa te", mormors hemmagjorda bullar. Mmm! Kommer ihåg att jag tyckte det var så mysigt, gick upp med dom i ottan och fick se solen gå upp. För mig är det faktiskt mysiga och betydelsefulla minnen. =)

Idag har Bilja prov i HTML, vi får hålla tummarna hårt nu för hennes skull! Men nog tror jag att hon kirrar det där, lätt som plätt! Det är inte en dum brud det där inte! ;) En vilja av stål, det är Bilja det!

Jag gav er ju en fri tolkning igår, kommer ni ihåg?


Så var förmedlades då? Jo såklart INRE styrka, genombrott, finna ljuset i mörkret, ta sig igenom. =)
Hoppas nu inte tjejen tror att jag tolkade henne som deprimerad! För det är inte meningen, det var en fin bild på en fin tjej verkligen. Ibland ploppar bara idéerna upp, jag ser framför mig hur jag skulle vilja göra bilden. Speciellt när jag får fri fantasi.. Då kan det leda vart som helst. =)

Idag kommer jag inte att hinna uppdatera bloggen så mycket, ska iväg på eftermiddagen på lite ärenden. Efter det ska vi åka och handla julklappar, ska ju börjas i tid! ;) När brukar ni börja handla?

Pussen!


Dagens frågelifråga


Bloggar du för att bli känd eller för att du älskar att blogga?

Oj, vilken fråga... Hur ska jag svara på den?
Jag svarar som det faller mig in...
Bloggen startades inte med tanken på att bli känd, den startades för att vi tycker om att blogga och för att vi älskar photoshop helt enkelt. Just nu tycker vi att det är jätte kul, skulle det bli så att vi uppmärksammas en dag och börjar bli åt det kända hållet.. Ja då får man kanske ta sig en funderare då? Men just nu funderar i alla fall inte ens jag på sånt, min fokus ligger här och nu.

Kram


Lisa F

Ni kanske undrar varför jag sitter här?
Jag lär vänta på att min tvätt blir klar.. *suck*
Så jag fördriver tiden med att göra kort, tjöta på msn, skriva här... haha =)

Här är kortet utan filter:Med filter:Och så orginalkortet! =)
Ingen dömd

Läste en kommentar på mitt inlägg om ärr...

Jag ser inte att någon dömer här, jag har inte läst ett enda ont ord. Samtidigt som jag faktiskt aldrig nämnde detaljerat just varför jag blir ledsen inombords.
Självklart förstår jag att det är mycket svårt för dom att sluta, även om dom vill. Att skära sig idag räknas som en sjukdom, det blir ett beroende. En ond cirkel svår att ta sig ur.
När någon säger att personen borde söka hjälp, så menar dom bara väl. Ingen borde väl döma dom, heller? Dom ser på människan och kan känna sig sorgsna inombords, för deras skull.
Men man behöver hjälpen ibland att hitta sig själv, sin inre styrka och välmående. Att man skär sig, beror på att man inte mår bra. Det kan gå mycket illa, man kan råka skära för djupt. Man kan tro att man har kontrollen, men en vacker dag kanske man inte har det.

Nu tycker inte jag att det ska spekuleras mer, inlägget var inte menat att skapa debatt.
Jag respekterar människan som skickade in bilden, och ber er om det samma.

Kram

Lisa W

Ibland kan man faktiskt se på mina bilder vilket humör jag är på.. Eller vilken stämning jag befinner mig i. =)
Det liksom speglar av sig på bilden.. Utan att jag tänker på det förrän efteråt.

Så tänkte att ni får fri tolkning, vilken känsla tror ni jag förmedlar med denna?
Maria G K

Såna här bilder är så roliga! =)
Självklart är ALLA bilder det, men det är något extra när dom är speciella.

Den här är utan filter.Den här är med filter.Och det här är orginalet. =)
Ärr

Jag väljer nu att inte skriva namn på den här personen...
Jag får ont i hjärtat när jag ser sånt här, var rädd om er! Jag har haft flera i min omgivning och jag har upplevt mycket, därför blir jag lite ledsen i hjärtat.
Jag fick även ett annat kort, där hela benen var fulla...
Är det riktiga ärr??
Om det är det, ååh ni förstör er kropp! Jag vet inte vad jag ska säga.. Ni ska leva med det här resten av era liv. =(  Allt går inte att operera bort, även om det gör det så kommer det alltid att vara ett litet ärr kvar. Ni kommer alltid minnas varför det en gång såg ut som det gjorde. Smärtan sitter på insidan, skada inte er själva för det. =( Ni är värda så mycket mer! Gör vad som helst, men skada er inte.....
Ärr är inte så svårt att trolla bort..
Det är faktiskt samma process som finnar, jag använder enbart verktyget "smart lagningspensel". Så får man arbeta sig fram, börja inom ett "område" och förflytta er till nästa o.s.v.
Kärlek till er!

Tutorial - Hud

Mitt besök åkte hem halv fyra och sen dess har jag jobbat på i PS.
Så här kommer då min ena utlovade tutorial. Jag har då gjort på en tjej vid namn Frida, tack för att du skicka in din bild. =)1. Ta bort finnar.
Jag tycker det är enklast att använda "Smart lagningspensel" för att ta bort finnar m.m.
Du gör ringer liite större än finnen du vill ta bort, dutta direkt på och den försvinner. ;) Fortsätt tills du är nöjd.

Resultatet blir då som sista bilden. =)

2. Mörka ringar runt ögat.
Alla har vi mörka ringar runt ögonen, mer eller mindre. Ta pipetten i menyn till vänster, "sug" upp en ljus färg.
Gå in på Lager: Nytt - Lager.
Måla sedan det mörka området med mjuk baspensel. Dra ner opaciteten på ditt lager, gå in på Lager / lägg samman lager.


3. Ansiktet.
Gör samma process som ovan, men nu får du tänka på att man skiftar i färg i huden. Måla först det ljusa, sen det mörka. Du kommer nog att få arbeta i flera lager innan det blir bra. Prova dig fram.


4. Kinderna.
För att få lite rouge, tog jag pipetten och färg från läpparna. Processen är samma som ovan, att jobba i lager och sänka opaciteten.
Sen tog jag Efterbelys och la som en mörk kant nertill rougen. För att få det ljusa skimrande tog jag verktyget Skugga och duttade ovan kinden/rouget.


Till sist drog jag ner intensiteten och ökade kontrasten lite. Här är då mitt färdiga resultat.Good Luck! =)


Kenza bag

Jag tittar bara in för att visa er min present från Dan & barnen. Den ultimata party väskan!
Nu måste jag städa vidare snart kommer alla gäster och vill ha fika! =)

Bidrag

Tack så hemskt mycket till alla er som skickat in bidrag till min tutorial!
Nu har jag verkligen det material jag behöver. =)
Om det nu är så att ni inte vill att erat namn står med, säg till. (ni vet ju själva om ni skickat in bild eller ej...)
Då lägger jag ut bilden utan namn i såna fall.

Önskar verkligen att jag kunde sätta mig nu och slå på PS, men ni får ha tålamod tills ikväll!

Nu väntas besök, så lär väl slå på kaffe... Tänk vad snäll man är ibland? ;) haha
Har nyss varit ute på promenad, usch det är kallt!! Mina fingrar blev helt blå nästan.. =(
( Ja jag vet, det finns vantar...)


"Offer"

Insåg just att jag faktiskt behöver ett offer till min tutorial, där jag ska visa hur man tar bort finnar / ärr och gör huden så där fin....

Känner du dig manad?
Maila in en bild till oss : biljatessisen@live.se

Kram!
OBS!!!!

Ni måste vara medvetna om att bilden kommer synas här, annars är det ingen mening med att jag gör en tutorial. För vad är tutorialen utan orginalbilden?

Snart helg

Torsdag idag då, det innebär snart helg. =)
Har en MASSA att göra idag, håller på att tvätta för fullt här nu samtidigt som jag uppdaterar här och häller i mig en kopp kaffe... Tur man är tjej, eller vad säger ni? haha Nej, skämt åsido. Klart killar kan dom med.. ;)

Vad ska ni göra idag? Befinner ni er på jobb? Hemma? Mammalediga? Lov?
Jag är ledig och får lite besök här på eftermiddagen, ska tjöta lite skit över en kopp kaffe. Sånt är alltid trevligt tycker jag. =) Sen ska jag börja röja lite saker, sånt som ska kastas m.m. Brukar ni ha en sån dag på hösten inför vintern?

Sen ikväll har jag ju lovat att lägga ut tips åt er, och temat är såklart hud! Många vill veta hur vi gör "porslinshy", så jag ska visa lite grann. ;)

Tycker jag fick en sån rolig kommentar förut, haha. Det fick mig att dra på läpparna:
Kissie kanske skulle anlita er istället.
*harkel* Ja vad svarar man på det? =) Självklart är det känt, hennes retuscheringar utav sina kort. Vem kan undgå att se det? Personligen tycker jag inte att hon behöver göra det, vad har hon att skämmas över? Smal är hon väl ändå?

Jahapp... Tvättstugan var det...

PUSSEN!


Ja Må Hon Leva!!!
Hoppas du får en helt underbar dag!!
Med mycket gott och roliga presenter!

Du får skriva sen och berätta om din dag. =)

Massa Kramar!


Förlåt!"

Jag har verkligen uppdaterat dåligt dom här senaste dagarna. Det är verkligen toppen när man är två st om en blogg, för har jag en dålig dag så uppdateras bloggen iaf och har Tessisen en dålig dag så får jag uppdatera lite extra. Tack Tess för att du uppdaterat en massa super bra inlägg!

Eftersom kl är efter 00.00 så fyller jag 23 år i dag. Eftersom jag är mamma själv så vet jag att när ens barn har födelsedag så tänker man tillbaka på den dagen då barnet föddes. Förmodligen är det just det min mamma gör i dag, tänker tillbaka på just den här dagen för 23år sen då hon låg på BB med värkar. Just nu håller jag på och fixa i hop några tårtor så jag har något att bjuda på i morgon då mina nära och kära kommer förbi.

Nu vill min sambo ha datorn men i morgon ska jag försöka uppdatera bättre.

kram på er allla!
Brushes - Eyelashes


Hur gör man om ingen av ögonfransarna passar ögonen ?

Det finns en MASSA knep att få dit dom. ;)
Det går alltid! =)
Dels kan du "öppna nytt" under arkiv, med genomskinligt lager och ha bredvid din bild.
Dutta penseln där, markera / kopiera och klistra in på den bild du vill ha ögonfransar på. Nu kan du till exempel "klippa" till ögonfransarna som du vill, med lassopolygon. Låt säga att tjejen du ska sätta dom på lutar lite med huvudet, då kan du där du har penseln med genomskinligt lager, gå in på bildrotation och rotera fritt tills dom har samma "lutning". Markera / kopiera och klistra in på din bild.
=)


Elina E

Min sista bild för idag, kan ju inte sitta här och uggla hela natten??
Nej, ska krypa ner i den varma sängen. Hoppas på att somna snart.

NattiNatti!!


Nattuggla?

Vad har hänt?
Har jag helt plötsligt blivit nattuggla? Jag som annars är morgonmänniska? Hm..

Ser att vi får mycket frågor om "hur gör ni det och det".
Ha tålamod! Det kommer att komma en massa tutorials! ;) Den som väntar på något gott.... hihi

Sen vill jag säga det, tack underbara läsare för att ni peppar oss! Det värmer verkligen och gör en glad i själen! =) Ni har väl sett Biljas tävling om bloggdesign? Missa inte den! Kika längre ner för inlägget, eller klicka i kategorin till vänster.

Puss!


ojoj!

Efter middagen låg jag och barnen och läste i våran säng. Sen gick dom ner och var med papppa och en trött mamma somnade. Nyss vaknade jag av att Dan knuffade i mig och sa att nu har du missat grey`s panik!! jag började springa om kring helt i sömnen. Som tur var så lurade han mig! Men jag behövde verkligen sova ett par timmar för jag är inte alls i form. Jag som skulle baka tårtorna men får ta det i morgon.. nu börjar grey`s. =)Svar på tal

Naturlig retusch.

"Det enda du har gjort är att höja kontrasten?"

Ärligt så sticker det till när man får en sån här kommentar....
Speciellt när det ligger flera timmars arbete bakom bilderna! Jag skulle vilja be dig ta en kik till, men jag låter bli. Istället kan jag säga det att, nej jag har inte enbart höjt kontrasten.

En naturlig retusch är till för att det ska vara lite svårt att se exakt vad man har gjort ibland, är det inte därför man säger naturlig?
Men det folk inte vet, är att det faktiskt ligger hårt arbete bakom.
Man jobbar in i detalj och är väldigt noga för att inte bilden ska bli "över"retuscherad.
Man förbättrar detaljer, smink, bildens färg, tar bort finnar / ärr. Gör bilden skarpare, ordnar bakgrunden, håret, ögonen, djupet, huden, kroppen ... osv.  

;)Missa inte!

I morgon kväll kommer tips på bland annat:

* The secret of soft skin. ( stooor efterfrågan! )
* Trolla bort finnar och ärr.

Vad händer på fredag?
En hemlig tävling börjar ;)

Puss!


Naturlig Retusch

Ja ja jag erkänner.....
Jag kan faktiskt låta bli att göra bilden "animerad" också... =)Ovan är min älskade vän, vet inte om hon kommer slå ihjäl mig nu för att jag publicerar denna. Men det hoppas jag inte, hon är ju SÅ vacker! =)

Nedan, är en retusch jag gjorde åt en otroligt duktig fotograf.
Stefan W: www.westlundsfoto.se Här är modellen Linda U , ni kanske känner igen henne? Hon har ju kommit ut med en bok nu.
Skiss

Att göra skisser och teckningar med photoshop är också roligt. =)Man lär låta fantasin flöda, dra i spakarna och "leka sig fram".
Det är så man lär sig. ;)


Gammal bild

Jag bara äälskar fantasy, det är en stor passion! =)

Här är en gammal bild som jag gjorde för kanske..hm.. 3 år sen. 
Har jag utvecklats något??

 

Vanessa

Bjuder på en retusch innan städningen. =)


Solen skiner!!

Jo men faktiskt, den skiiiner! Hade nästan glömt hur det såg ut när strålarna lyste upp backen och alla träden....
Vad fint det är egentligen! Det är såna här dagar man står ut med hösten, eller vad säger ni?

Vad händer för mig idag då?
Jo jag förbereder för ytterligare en tävling, det ni! ;) Den får ni absolut inte missa, priset är något fint. =)
Den kommer att synas här i bloggen under veckan, så håll utkik!
Sen ska jag städa, tänk att två så söta djur kan lossa så otroligt mycket päls? Det är ju nästan så det morrar åt en när man går förbi... Lär dammsuga upp dom där attans tussarna innan dom biter en i tårna!
Sen ikväll blir det jobb då, lär skynda mig hem efter det så jag inte missar GREYS! (en serie jag bara inte kan missa!)

Många frågar mig hur en retuscherares album ser ut i verkliga livet... hehe
Ja alltså, jag kan avslöja att finnar och gula tänder inte existerar! haha =)

Sen undrar en del om man har fördomar, när man gör såna här bilder.
Nej, absolut inte!! Naturligast är vackrast, men det är ju så kul att få hud som en modell. Eller hur? Om det så bara är på ett kort, alla har vi kanske fantiserat om dom där speciella bilderna på oss själva? ;)

Snart drar det ju igång för jul, då kommer ni att kunna skicka in för att få julkort!
Det kommer mer info om det snart.

Hoppas alla får en uuuuuuunderbar dag!!!!!

PUSS!


Vinn en ny bloggdesign!


Nu tänkte jag lotta ut min gamla bloggdesign! Vill du vara med och tävla?!

Börja med att lägga till oss på bloglovin (om du inte redan gjort det)
Sen skriver du ett inlägg i din blogg att du är med och tävlar om en ny bloggdesign hos http://biljaochtessisen.blogg.se När du gjort det lämnar du bara en kommentar i detta inlägg att du är med och tävlar! Vi drar en vinnare fredagen den 6 November.Här hittar du bloggdesignen Vinn en ny bloggdesign!

Bilderna och texten biljas blogg kommer självklart ändras till dom bilder/texter du vill ha.

Lycka till!
Dagens frågaFrån vilken sida laddar du hem Eyelash brushes?

Alltså, jag minns sällan namn om jag ska vara ärlig. En favorit sida är ju Devianart.
Men ett tips, googla: Free Eyelash brushes. Då brukar en massa dyka upp! =)


Klockan tickar...

Och jag känner mig inte alls trött idag!
Super konstigt....
Ska faktiskt slänga i färg i håret nu, trots klockan på dygnet. Tur man jobbar kväll i morgon! =)

Vad har ni gjort ikväll?

Kram

Paris / Eiffeltornet

Jag lever!! hoho.. nä men allvarligt så är jag inte riktigt i form och har hur mycket som helst att göra. Slut prov på fredag i HTML och jag är långt i från klar. Jag bjuder på en bild sen är det plugg och tv som gäller för mig. Jag tittar säkert in senare med en bild eller två.

Kram på er!

Denna bild fotade jag i paris förra månaden, eiffeltornet.


Psst!

Visste ni att vi även gör bilder på barn?? ;)
Och Djur. =)Och kort med teman ;)
Sara

Fortsätter med mitt goda humör och bjuder på en retusch a´la tessisen. =)

Snart ska jag ut i kylan.... Ut och frysa bara för att hunden inte har vett att lära sig hur man använder toaletten... *suck* Jag menar, han kan ju till och med få en tidning att läsa om han vill det?!

Ikväll är det Desperate!!! =) Någon som ser på det?
Men först ska jag ut med vovven, färga håret ( har ju utväxt nu...) , duscha vovven... o.s.v Hm..? Tidsoptimist? JAVISST! =)

Vad brukar ni göra för att få känna er uppiffade en höstkväll?

Kram

Det och det blir fel...

Nu är jag nyss hemkommen efter jobb och kurs, sitter ner och pustar ut. Ska snart iväg och handla, bara sambon kommer hem. Tänk att det redan börjar skymma ute? Så jäkla trist...

Har läst igenom nya kommentarer för dagen, vill återigen tacka för alla fina komplimanger.
Men sen har jag även läst dom som säger att "en del saker ser fel ut, att personen blir sönder retuscherad, att om du gör si eller så - så kanske du blir lika bra som jag en dag."
Visst tar vi gärna emot kritik, men då vill vi gärna svara också.

För det första, du blir ALDRIG fullt lärd inom retuschering och PS. Man utvecklas hela tiden, det kommer nya knep m.m. Framför allt, så har alla sin egen stil på hur dom gör. På så sätt kan man ibland se på vissa retuscheringar vem som har gjort dom, för att personen har sin egen touch! Förstår ni hur jag menar?
Sen tycker jag inte om självgoda människor som typ säger "Ja du är bra, men inte lika bra som jag."
Sånt har jag lite svårt för... Man kan ge goda råd och tips på hur man själv gör, men man behöver verkligen inte bokstavligt talat tala om att man själv är bättre. Jag kanske inte alls tycker att just du är bra?

Nej, jag skulle aldrig kunna säga så till en människa. För i mina ögon är alla bra, faktiskt. Alla lär sig på sitt vis, alla har sin egen stil - precis som konstnärer. Däremot kan jag ge tips, på vad som kanske kan göras bättre eller tränas på?

Kritik tar vi gärna emot, det gör vi. För vi lär oss fortfarande, vi också.
Sen är våran blogg, idag, 7 dagar gammal. Vi har nog inte visat allt vi kan ännu. ;)

Puss & Kram


Alva

FöreEfter
Dagens fråga!

 Hur gör man för att få sån lyster i huden??

Jag kan bara svara för mig själv och jag använder ett filter som heter Topaz Vivacity och finns att ladda ner här http://www.topazlabs.com/downloads/index.php?d=vivacity Det är en 30 dagars prov och sen får du köpa filtret om du vill. Jag har för mig jag betalade runt 500kr för det.

Men hur man använder det är en annan femma ;-) Man måste prova sig fram, det som funkar på en bild kanske inte alls funkar på nästa. Lycka till!

//Bilja


Rebecca

Jag är inte alls lika duktig som Tess på redigering men här kommer ett försök.
Ohh ja! Jag är lite fast i att göra svart/vita bilder

före
Efter

Johanna W

Kvällens sista retusch fick bli den här tjejen! =)


Nu väntas lite mys framför teven, sen krypa till kojs. Morgondagen innebär jobb för min del och sen kurs, så återkommer på kvällen. Tack alla för era komplimanger och kommentarer! Dom värmer! =)
Fortsätt följa bloggen, under veckan dyker till exempel en tävling upp - missa inte den!!

Puss&Kram


Ida B

Här kommer en bild till Ida B, Jag efterlyser mer bilder från sidan.
Moa G

Här kommer ytterligare en retusch, med lite fantasy-feeling. Tänkte jag skulle visa lite mer vad man kan göra just med sminkning. =)
Och seeen.... som jag LOVADE, en liten tutorial på ögon och ögonskugga. =) Så jag tänkte att jag kan ju visa hur jag gjorde Moas sminkning. Tutorialen jag valt att göra, är ett enkelt sätt som jag en gång i tiden lärde mig efter.


1. För att framhäva ögonen.
Markera ögonvitan med lassopolygon verktyget. (finns i lilla menyn.)
Sen går du in på Bild / Justeringar / Nyans och Mättnad.
Dra i spaken på mättnad för att dra ner det eventuella röda/rosa. Dra upp ljusheten en aning.2. Förstärka färgen. 
Markera som ovan med Lassopolygon.
Gå in på Bild / Justeringar / Intensitet och kontrast.
Dra upp kontrasten en aning.
Gå sedan in på Bild / Justeringar / Variationer.
Där valde jag först cyan, sen blå och till sist mörkare.


3. Sminkning.
Här har jag gjort samma sak som ovan med markering och variationer. Men blandat
tills jag fick en orange/gul färg. Det används som grund.


Sen gick jag in på Lager / Nytt / Lager.
Klicka på pipetten i menyn till vänster och klicka på färgen som du valt som ögonskugga.
Ta pensel (mjuk) och måla resten, det kommer att se skarpt och rörigt ut.Till höger ser du menyn med din bild och längst ner ditt lager.
Dra ner opaciteten en aning, tills dom skarpa kanterna försvinner. Gå sedan
in på Lager och välj "Gör till ett lager". 
Bilden till höger visar mitt resultat.


4. Få det mer "levande".
Först valde jag ,i lilla menyn till vänster, verktyget Efterbelysning.
Med den har jag gjort vissa detaljer mörkare, som tex. ögonskuggan precis vid ögat.
Ögonbrynet gjorde jag också mörkare.
Sen valde jag verktyget Skugga. Med den gjorde jag vissa detaljer ljusare, den använder
jag ofta! =)
Och nu till ögonfransar, som är en rolig grej och gör hela sminkningen!
Jag har alltså en pensel som heter eyelashes, den har jag laddat hem från en sida på internet.
Du väljer rätt storlek och den eyelash du vill ha, sen voila! Ögat är klart! =)


Lisa N

Vi har bjudit på mycket morph, så jag tänkte att jag bjuder på en retuschering istället. =)

Här är vackra Lisa N.

Hoppas du tycker om den!


Nu ska jag ta ut min hund på promenad, vilket han säkert inte kommer bli glad över. Han är nämligen en hund som hatar regn, och just idag regnar det. Känns väldigt trist må jag säga... =(

Sen ska jag göra iordning lite tips åt er. ;)
Kram


Måndag!

Just nu sitter jag på bärbara och försöker plugga men det blir inte mycket gjort, mycket som händer just nu med bloggen bla. Riktigt kul! Precis som Tessisen skrev så kommer det hända massor i veckan så håll koll! =) Jag har egentligen inte så mycket att säga just nu, utan kommer tillbaka senare med några riktigt fina bilder istället!Vackra LisahGalen Höna

Springer omkring här hemma som en galen förvirrad höna som förlorat sitt bo med ägg.
Är väldigt stressad just nu, har precis duschat och gjort mig iordning. Har inte ens hunnit bädda sängen än..(!!) Ska iväg en sväng vid ett och kolla på en sak, när jag kommer hem ska jag göra iordning ett PS tips åt er. ;)
Vad kan det vara? En ledtråd: Öga, färg.

Sen väntar såklart en massa kort som kommer att visas i bloggen senare, har påbörjat bland annat en retuschering.

OCH! Det händer en massa saker nu! Mycket planering har satts i rullning vad gäller bloggen, bland annat är det lite smått och gott som kommer att ske den här veckan. ;) Så håll utkik!

Puss!

Dagens FrågaMånga har frågat vars Biljas klänning kommer i från som hon har på sig i tatuerings inlägget! Den kommer från Nelly!


Lite gamla bilder.

Jag tänkte bjuda på några gamla bilder jag gjort.


Två otroligt söta små tjejer =)


Denna bild är på min underbara systerson, som jag gjorde för att kunna framkalla på canvas och ge i födelsedagspresent till min syster ♥
Här har jag gjort Shrek-Lisah! =)

Tatueringar

Jag har världens huvudvärk just nu. Jag orkar inte börja trixa med bilder i Photoshop men jag känner att jag måste få skriva en rad eller två. Det är så himla kul när så många hittat hit! I går blev vi länkade av FS, som självklart gav besöksrekord! Men nu har vi precis slagit det med unika besökare. Fantastiskt!

Jag tänkte fråga våra läsare om ni har några tatueringar? Själv har jag 4 st, men det kommer bli fler. 
Jag älskar tatueringar! =)Bilja gaddar sig! =)

Min Första tatuering var sambons/mina barns pappas namn "Dan" på handleden.Jag har även döskallar och rosor på vadenoch två st stjärnor på nyckelbenen (tyvärr hittade jag ingen bra bild men här ser man den ena iaf. Håret ligger för den andra. Jag gjorde först en och efteråt kom jag på att jag ville ha en till. =)
Har ni någon tatuering?! Kommentera och berätta!Hugs & Kiss
Jobbhelg över!

Ah, då var min jobbhelg över. Hoppas att alla har haft det trevligt och roligt i helgen?
Jag är helt slut, vet inte om jag kommer att orka photoshoppa något idag. Kommer eventuellt enbart att visa gamla bilder som jag redan har. Min kropp är helt mör och huvudet har nästen gått in för shot down...

Måste bara säga det, vi ökar och ökar!
Tänkt att så många hittar hit??! 
Tack till alla som följer oss, kommenterar, länkar m.m. Super kul! Ni är väl för gulliga!

Stackars Bilja har kämpat på här ser jag, visst är hon söt? =)
Lovar att jag kommer att gottgöra er i morgon, kanske slänger jag in något tips då? Eller två? Vem vet! ;) 
Men bilder kommer, har en massa på hög i mappen! =) Kommer ju säkerligen vara mer pigg i morgon än vad jag är idag också.

Gick igenom mailen, det tog mig en timme att sortera enbart 200 mail och det är inte slut än! Man blir liksom paff när man loggar in! haha
Vill bara tala om för er att om ni inte får svar, så misströsta inte! Eran bild KAN dyka upp här i bloggen!
Vi är jätte tacksamma för alla fina mail och erat intresse, vi önskar verkligen att vi kunde svara alla!
Sofie A

Här kommer en bild till dig =)

Linnea W

Många skriver och tycker att våra bilder är för "mycket" Jag gör mina bilder så för att jag tycker det är snyggt. Men smaken är ju som baken och tur är väl det! =)

Här kommer en bild på Linnea W "en normal" Eller? =)Sonya VS SjöodjuretGissa vem?


Jag hittade en bild jag gjort för någon månad sen! Någon som ser vem det är? =)

Emely

Emely var ju redan så otroligt vacker så hennes bild ville jag inte heller morpha! Jag hoppas ni förstår hur många mejl vi har fått! just över 200st sen bara igår och det kommer fler hela tiden. Vi önskar att vi hade kunnat göra åt er alla på en gång! Men en bild tar tid och vi försöker så mycket vi bara kan! Tusen tack för alla fina kommentarer, ni som har frågor.. Ta en titt under frågestunden där har vi svarat på dom flesta frågor.Före
Efter
Photoshop Bloggen

När jag ska logga in på blogg.se i dag vad ser jag då? =)
Gud va kul!God natt!

Tittar in för att säga godnatt, jag är helt slut i huvudet. Det blev många timmar vid datorn i dag! 8681 besökare och ca 200 mejl att gå igenom, helt underbart! Jag hoppas ni har kommit för att stanna och följa våran blogg. På måndag fyller våran blogg 1 vecka! Helt otroligt att bloggen går så här himla bra redan. Ni läsare  är helt underbara!


Bjuder på en fest bild från förra året =)Andreas wilson  Filmen "Ondskan" Lilla jag & Rafael Edholm.FRÅGESTUND - GIVING SOME ANSWERSDå var det alltså dags för oss att ge er "svar på tal", beta oss igenom alla dessa frågor som haglat in och försöka svara så ärligt och bra som möjligt.

So....
DÅ KÖR VI!!!

Vartifrån får ni kropparna när ni redigerar bilder där det bara är ett huvud med? Tar ni dom själva eller hur gör ni?

Kropparna kommer lite överallt ifrån, det är inte våra "egna" bilder som vi tagit. Det är helt enkelt wallpapers/skins som vi hittar på olika sidor. 

när man har skickat in en bild och ni har gjort om den hur får jag då se hur den vart ? skickar ni den tillbaka ?

Eftersom vi redan nu får mycket mail och förfrågan om att göra om bilder, hinner vi inte svara på alla och skicka dom omgjorda bilderna. Resultaten visar vi helt enkelt här i bloggen, så man får kika in då och då.

Hur kommer det sig att ni startade den här bloggen?

Bilja hade redan en blogg om PS, men det är ju kännas stort att ta hand om en sådan blogg själv. Det kan vara svårt att hinna med då det kräver mycket tid och engagemang. Tessisen ville gärna öppna en ny blogg om PS och skickade en förfrågan till Bilja om hon ville vara med, sen rullade det bara på! Att ta hand om en blogg och vara två, det måste ju vara det ultimata? Sen att vi båda har så många olika områden, gör att vi kan komplettera varandra.

Hur blev ni intresserade av att morpha bilder?

Vi fann ett forum på en community där man just pysslade med morphing och blev helt klart fast! 

Hur man får till en "ram" runt hela bloggen, som ni har här på sidorna med blommor på ett snöre?

Du gör en egen bakgrundsbild i Photoshop som är bredare än bloggen, på så sätt ser det ut som att det hör till själva bloggen.

När fyller ni år & hur gamla är ni?

Bilja :
 är 22år, fyller 23 den 29:e Oktober ( Psst! det är på torsdag! )
Tessisen: är 24år, fyller 25 den 31:a Januari

Jag har försökt sända två gånger. Men det står att det inte kommer fram. Kommer dom fram eller?

Antar att du menar på mailen?
Problemet kan vara stavningen, våran mail är: biljatessisen@live.se
Kontrollera så att ni inte råkar skriva biljaochtessisen (!!) Eller råkar lägga till för många/för få S.
Det är omöjligt att veta om erat har kommit fram, om ni kommenterar med annat namn på bloggen.

Vart kan man ladda ner photoshop? och hur kan man lära sig använda sig av den??

Vi har köpt våra versioner utav Photoshop i butik, det kostar lite pengar så att säga.. Men du kan ladda ner och få köra programmet gratis i 30 dagar från adobes hemsida.
Photoshop är inte så svårt, men CS är lite mer avancerad version. En enklare variant är Photoshop Elements, väldigt lätt och smidigt att lära sig. Man kan även googla och hitta massa manualer, där du kan läsa dig fram till vad alla dom olika menyerna / verktygen är till. Annars? LEK LOSS och ha KUL! Våga testa dig fram!

Har ni två träffats i verkligheten

Nej, vi har faktiskt aldrig träffats. Vi bor så långt ifrån varandra, men vem vet? En vacker dag kanske.. ;)

Kan ni redigera bilder med tex min pojkvän och mig tillsammans? Göra något vackert och romantiskt?

Alla uppdrag är roliga, spännande och välkomna!
Det är fritt fram att skicka in sina bilder och förfrågningar, vi tar bilder som det faller oss in och inspiration ges.
Så prova. ;)

Finns det något annat sätt att ge bilden till er, kanske lägga upp den i ett inlägg på sin blogg och länka?

Som sagt, kolla att du skrivit adressen rätt till våran mail.
Visst kan du lägga upp en bild i din blogg och länka. 

Jag skulle gärna vilja att ni gjorde om en bild på mig, hur går jag till väga?

Du mejlar oss stora bilder med bra skärpa till biljatessisen@live.se

Vilket photoshop använder ni, cs2 eller något?
Är det svårt att göra allt ni gör liksom i photoshop, eller är det enkelt?

Vi använder oss av olika, t.ex. Bilja kör CS2 och Tessisen CS3.
Att säga om det är svårt eller enkelt, det är inte heller lätt! ;)
Alla upplever och lär sig olika. Men ja, nog är det en aning svårt - innan man fått in tekniken riktigt. Det tar sin tid att lära sig. Jag kan inte direkt säga att det är busenkelt, heller inte att det är jätte svårt.

Tröttnar ni aldrig?

Vi har ju bara haft bloggen 5 dagar och hittills känns det bara otroligt roligt!
På själva morphing.. Nja, tröttnar och tröttnar.. Vissa dagar har man mindre inspiration än andra.

Kostar det något när ni fixar bilder? Hur mycket i så fall?

En gullig kommentar..? ;)
Nej, det kostar faktiskt ingenting.

Vad gillar ni att göra förutom att hålla på med Photoshop?

Umgås med vänner och familj, följa onödiga serier på teven... Inredning... Klippa frisyrer.. m.m.

Har ni msn? Går det att skicka bilder till er via msn istället för mejl?

Ja det har vi, men dom ger vi inte ut! Ni får kommentera och skriva med en länk till bilden.

Vad jobbar ni med/pluggar? Hur skulle ni beskriva er själva?

Bilja:
Pluggar Webbdesign och kommer sedan utbilda mig till svetsare. Jag skulle nog beskriva mig själv som väldigt snäll, jordnära, vill jag så kan jag!
Tessisen: Jobbar som uska inom äldreomsorgen. Skulle nog beskriva mig själv som glad, omtänksam, snäll, jordnära.

Hade nån utav er en annan blogg innan den här, kan ni isånafall skriva upp dom?

Vi har båda en annan blogg, men tänker inte ge ut adresserna. Varför? Bilja är inte längre aktiv på den andra och Tessisens är privat. 

Hur gör ni huden så perfekt ?

Vi gör det med hjälp utav ett plugin/filter till Photoshop, men det är också en massa förarbeten. Mest används filtret vid morphing, retuschering görs "för hand" - i flera lager.

Har ni gått i några kurser med photoshop?

Nej, vi är bägge självlärda.

Vart köper ni helst kläder?

Vi handlar där det passar oss och det finns något snyggt, vare sig det är H&M eller någon dyr butik.

Jag ville höra med er om ni skulle vilja göra om en bild på mig och min fästman. Det är ingen bild ni ser ansiktet framifrån eller nått sånt. Utan om ni skulle kunna göra krumelusker och hjärtan och en massa andra saker och ting som ni själva få hitta på?

Självfallet! Som vi redan skrivit: Allt är välkommet, vi pysslar inte enbart med morphing.

Kan ni inte ge lite lätta men bra tips på hur man använder sig av photoshop?

Det kommer att komma mer sånt i bloggen framöver, t.ex. kommer vi att visa lite hur man redigerar m.m.
Men ett tips: Skriv en text, gå in på Lager / Lagerstil/ Skugga. Så får du skugga på texten.

Publicerar ni alla bilder som ni redigerar? vill gärna att ni gör ett åt mig men vill inte hamna på bloggen.

Ja vi publicerar alla bilder, men kan låta bli att publicera din egna orginalbild om du vill. Vi vill ju uppdatera bloggen så mycket som möjligt.

Hur lång tid tar det för er att göra en bild?

Det varierar, det kan ta allt mellan 30min till 2 timmar. Det beror ibland på kvaltén på korten.

Ni gör inte gratis bloggdesigner eller?

Bilja: Det är sånt jobb med design och kan ta upp till 10 timmar att göra, vilket är alldeles för mycket för att göra gratis. En design kostar 300kr och går att beställa via mailen.

Är det möjligt att en bild som jag har går att redigera eller är det bara speciella personer som ni redigerar åt?

Vi redigerar åt våra läsare ;) Vem som helst får maila en bild.

Gör ni bilder på folk med glasögon? det känns lite kränkande att ni bara gjort på folk utan hittills...

Det är tråkigt att höra att du uppfattar det kränkande??(!)
Att det hittills inte har blivit någon med glasögon, är för att ingen har skickat en sådan bild på sig själv.
Men självklart gör vi åt dom med glasögon också!
Våran blogg är enbart 5 dagar gammal, det hinner nog komma in även såna ska du se.

Bilja vilket land är du ifrån?

Sverige.
Linnea A


Vem Är Tessisen?Såg att Bilja berättat lite vem hon är, och då kan ju inte jag vara sämre?
( Sen är det ju olika hur mycket man "bjussar på".. hehe.. )

Men som Bilja berättade, vi träffades i ett forum på en community år 2006. Där fanns det en speciell tråd, som har en lång historia bakom sig hur den började och sen fortsatte... MEN i alla fall, där föll jag för denna konst. Jag hade även en idol, hennes bilder fängslade mig! Och jag undrade, liksom Bilja, hur man kunde göra så otroligt vackra bilder?! Med mycket envishet, träning, gissning, galenskap och tid så satt det helt plötsligt! JAG hade lärt mig själv! JAG hade lärt mig bemästra konsten och programmet, det kände jag mig SÅ stolt över!

Så vem är HON som slet med programmet photoshop och lärde sig dess konst, och idag driver bloggen tillsammans med den minst lika tokiga Bilja?
Jo! Jag är en Dalkulla på 24år, bor tillsammans med fästmannen, min son som föddes 2005, den lill/stora knähunden, och den tjuriga - filosofiska - ferdinand katten.
Tillsammans bor vi i en "hockey"kommun vit och blå.
Är utbildad och jobbar som uska, ett jobb jag verkligen trivs med!
För övrigt är jag nog som vem som helst, eller ja inte riktigt det heller.. För VEM är som vem som helst? Alla har vi våra speciella sidor och personligheter.
Men jag gillar nog sånt som dom allra flesta gillar. Som att umgås med familj och vänner, åka skoter/båt, pyssla, inreda, klippa hår m.m.
Det finns så mycket som jag gillar att göra. =)


OMG!!

Här har man varit borta igår kväll och idag...
Sen loggar man in här på bloggen och... Tror knappt mina ögon! Tänk att SÅ många har hittat hit! Gud va roligt, välkomna välkomna! =)

Sen vill jag passa på att tacka för alla gulliga kommentarer! Och för att ni vill fortsätta följa oss, ni anar inte hur glada vi blir! =)

PUSS!!!

Isabel

Isabel var en av många som mejlat oss i dag, men henns bild ville jag absolut inte morpha, fick sånt sug att bara "trixa" lite med den! =) jag hoppas du gillar den!
Före

Efter

FrågestundNu är det dags att vi kör våran första frågestund!
Många frågor just nu och många frågar samma sak.
Passa på nu att fråga hur mycket ni vill så svarar vi på alla frågor i kväll!

STOPP
Nicolina

Här kommer en bild till söta Nicolina!

Helt underbart!

Det bara öser in mejl och kommentarer, så himla kul! Jag hoppas ni alla lägger till oss på bloglovin så ni ser om det kommer upp någon bild på just dig. Blir himla svårt hålla koll och mejla alla man gjort en bild till! Gud jag är så glad! Tackar http://falsksanning.blogg.se/ så otroligt mycket!!! Åhh herrigud nu har vi att göra! Tessisen kommer ju bli överlycklig hon oxå när hon kommer hem från jobbet! SHIT!!!


Vi hälsar alla nya VARMT VÄLKOMNA!

Mejla bilder till biljatessien@live.se
OPS!  Som ni kanske förstår så kommer det MASSOR av mejl just nu! Läs under frågor & svar hur en bild måste vara för att vi ska kunna arbeta med den! Fixa fram en bra bild med skärpa, stor, inge tex hår för ansiktet! Skriv med eran blogg i mejlet om ni vill att vi ska länka er när vi gjort en bild! Sen är det bara mejla!

?

Vi har redan haft flera hundra besökare och klockan är inte 13.00 ännu? Kul!  hur hittar ni hit!? =)

Vem är Bilja?

Eftersom denna blogg inte handlar om "oss" utan om våra kunskaper inom photoshop så vet ni nästan ingenting om oss. Jag tänkte jag skulle berätta lita om mig själv och hoppas att kanske Tessisen oxå hänger på!

Jag och Tessisen träffades på internet i början av 2006. Vi hängde på samma forum och gjorde precis samma sak som vi gör här i bloggen. Vi gör "konst" för någon slags konst är det ju? Från början var Tessisen lite av min idol, hon kunde verkligen göra magiska bilder och jag kunde inte fatta hur det gick till! Jag tänkte att jag bara måste lära mig. Jag fixade mig photoshop och började trixa. Från början förstod jag inte ens hur man la in ett lager, men envis som jag är så skulle jag lära mig. Jag kommer i håg hur stolt jag var när jag fick i hop mina första morph bilder! Som tur är finns dom inte kvar i dag ;-)

Vem är Bilja? Jag är 22 år, bor tillsammans med min sambo, våra två barn, katterna och hunden Tale. Sonen Alfons är född Februari 2005 och dottern Julia är född April 2006. I April 2006 köpte vi hus, och här trivs vi som fisken i vattnet. Vi bor i en liten kommun på ca 3000-4000 st i Norrbotten. Just nu pluggar jag webbdesign, och det är verkligen super kul! Annars då? Då är jag nog precis som alla andra umgås med familj, vänner, följer massor av serier, älskar att shoppa, inreda och mycket mer.Familjen ♥
Sofia

Det är såna här skarpa, stora bilder som får det att vattnas i munnen på oss! ;)EFTERLYSER

Jag efterlyser en bild i denna vinkel måste vara STOR, mejla mig på biljatessisen@live.se det kommer bli en grym bild!!! Första bästa bilden tar jag!


Jobb

Ska snart iväg och jobba kvällspass.
Så lär överge er för idag, kommer inte kunna göra något eller kolla förrän i morgon eftermiddag/kväll. =(
Jobbar ju dag i morgon. Så Bilja får roa er under tiden. =D

Tänk att vi har så många som följer våran blogg redan?! WOW, vilken känsla! Super kul är det!
Om ni har några önskemål/frågor så är ni såklart välkomna med dom!
Som sagt, vi försöker svara så fort vi kan m.m. Och det kommer även att komma tips och sånt här i bloggen.

 
Men hoppas att ALLA får en super trevlig fredag!


Natural?

Jag kan verkligen sitta och störa mig på reklam ibland, jag finner sånt mest irriterande.
( Förutom Ica, tycker dom är lite roliga.. )
Speciellt om jag sitter och tittar på något som är SÅ spännande, och så avbryts det mitt i pga reklam!
Hur frustrerad blir man inte då??!

Men nu var det inte det jag skulle skriva om, utan jag tänkte nämligen skriva om reklam för SMINK!


Tjejerna, åh, dom är ju verkligen super snygga! Len hy, inga finnar, perfekta läppar, perfekt lagd ögonskugga, mascara etc. Självklart vill vi se ut så där!! Vad är det för smink dom använder?? Det är så dom vill att vi SKA tänka, vi ska bli helt sålda och rusa iväg till affären. Detsamma gäller produkter mot acne, det ska verka super!

Bara det att... Hur många gånger tror ni att det där är 100% naturligt och äkta? ;)
Visst finns det grejer som är kanon, fungerar jätte bra. Det ska jag inte sticka under stolen med, men erkänn nu - hur många gånger ser ni ut som dom i reklamen?
Många gånger är det, håll i er nu - enbart "photoshop" produkter. Självklart att tjejerna ser så där perfekta ut. ;)
Hur vore det, om man fick se den 100% äkta varan? Men, då skulle dom säkert inte sälja lika mycket. Sanningen är faktiskt, att många modeller har finnar. Vad är det att skämmas över egentligen?

MEN! Som sagt, det finns jätte bra produkter som faktiskt fungerar och är perfekt för just DIG.

Varför sitter jag och funderar på sånt här?
Just därför att jag vet hur man fejkar! =DGod morgon.

Jag försov mig i dag! Panik, jag vaknade 08.34 och jag ska befinna mig på "skolan" 09.00. Det var bara slita upp barnen på med kläder, packa datorn och ut med hunden. Det borde vara förbjudet att snooza! Fast självklart får jag skylla på att det är fredag oxå, lite. Men jag hann! Ni som undrar så pluggar jag webbdesign på miroi. I går fick jag tillbaka min första inlämningsuppgift med betyget MVG. Kändes ju helt toppen, jag är verkligen ingen "plugg tjej" Men det är klart när man läser något man verkligen tycker är kul så är det en helt annan sak. Nu ska jag jobba vidare men vi hörs senare i dag! Hoppas ni får en riktigt bra fredag. ♥


Annika F

Gör som igår, slänger in en bild på morgonkvisten.
Har ni tänkt på en sak?
Jag är morgonmänniska, Bilja nattmänniska. Är inte det bra? ;) Vilket gör att bloggen faktiskt uppdateras från morgon till kväll, oftast i alla fall. Jag menar, även vi måste ju jobba och har ansvar här hemma.
Bakom dataskärmen och bloggen har vi ju ett liv också, med familj / jobb / skola / vänner... o.s.v. =)

Men nu till ämnet, hoppas ni gillar bilden! =)


Vill du bli morphad!? Läs detta!
Ju bättre bild ni mejlar in till oss ju mer och snyggare bilder gör vi åt er!

Madeleine

Denna tjejs bild var väldigt liten och skärpan inte speciellt bra så då blir tvärr inte bilden så bra.Isabelle

Här kommer en bild till Isabelle, dock var det inte så lätt då inte hela hennes ansikte var med.Får du "använda" din omgjorda bild?

Dom flesta som får sina bilder fixade undrar om dom får lägga upp dom på tex sin blogg och länka till oss. Självklart får ni det! Ni behöver inte fråga, dock så får ni gärna berätta åt oss att ni gjort det. Vi blir ju jätte glada och malliga av att läsa vad ni skriver om oss. =)

Ni som mejlar bilder, ta en titt under frågor & svar hur vi vill att bilden ska se ut.

Nu ska jag ta en dusch och om jag orkar göra en bild eller två.Lotta K


Hoppas du tycker om den!
Försökte så gott jag kunde trots trötthet, men tror jag pillade sönder bilden...?

Jag ser snart två datorskärmar här.. Ögonen är lite trötta efter en hel dag, har egentligen läsglasögon (!!!) som är tänkt att användas vid såna här tillfällen...
Men ärligt talat, jag vet inte var jag har förlagt dom...

Men så kan det vara att jag är helt slut också...?

Nu tänker jag inte leka med någon mer bild ikväll, jag känner för att mysa ner mig och somna gott.

Natti!

Äntligen

Nu sitter jag äntligen ner på en stol och pustar ur, myser utav ljudet från brasan och bara har det bra. =)

Blev så himla glad när jag öppnade mailen och bloggen, det känns så himla kul! Ni är väl för gulliga! Tack för alla era goa kommentarer! =)

Hur ska ni tillbringa kvällen?
Jag ska i alla fall slå igång PS och försöka få ihop en bild. ;) Vem blir det?
Det får ni se om en stund..


Heyli

Här kommer en bild till Heyli som inte alls blev bra, jag kan bättre =( Försökte få till "det"och till slut hade jag lekt sönder hela bilden. Men som tråkigt kasta den då jag jobbat på den i över en timme.//Bilja


Torsdag

Hej!

Nu har jag precis gjort klart och mejlat in mina vecko uppgifter i webbdesign. Dock så väntar jag fortfarande på mina böcker! Posten går segt till Norrland =) Vad har ni för er i dag?

Nu ska jag titta igenom alla mejl vi fått. Skicka mer bilder! =) Det kostar ingenting att få en bild omgjord!
Hoppas ni får en riktigt bra Torsdag.

MVH Bilja

Lotta

Här kommer en bild till Lotta!
Nu börjar john blund komma hem till mig oxå, Men vi hörs i morgon ♥


Natti natti.. Bilja

Anna

Anna skickade oss en jätte stor bild med bra skärpa inget för ansiktet så då var jag ju bara tvungen leka!


Ni måste tänka på en grej, Vi gör jätte gärna fina bilder på er men en liten, suddig, hår för ögon, näsa eller mun funkar tyvärr inte. (helst inget alls för ansiktet)
Bilja

Nu kommer john blund..

... Snart och knackar på.
Känner mig väldigt trött och kommer inte slå på PS nå mer ikväll, lär försöka lägga ner huvudet på kudden snart.
Vet inte om jag kommer hinna slänga in någon bild i morgon, för på mitt schema står det jobb, byta roll till frisör efteråt och gå lös med saxen i väninnans hår, hem och laga mat till familjen, mys till bompa med sonen.

Men självklart kommer jag säkerligen svara på frågor m.m.
Jag ser att många skickar samma fråga/frågor emellanåt, det kan hända att vi redan har svarat. Klicka bara på "frågor och svar" till vänster, finns inte svaret där så kommer jag eller Bilja att svara i mån av tid.

Jag hoppas att alla har haft en trevlig kväll? Ser ni förresten på Greys? Det är ju en sån underbar serie, har följt den från start! =)

Tack söta Bilja för bilden!
Vilka vackra ögon jag fick!

Kisses´N Hugs!

Tessisen

Jag blev så glad i dag när jag såg att tess gjort en morph på mig så jag var ju bara tvungen göra en tillbaka!
Ser att Tess redan hunnit med att skriva ett bra inlägg hur en riktigt bra bild ska vara.
Toppen! Så fram med kameran och fota er i massor, framifrån, sidan, profil mm.. och MEJLA OSS! =)


Svart/vit
Färg
Randig
Nu ska jag krypa ner i soffan och njuta av Grey`s.                                                                                                   Love Bilja

Spelar det någon roll vilken storlek bilden har?

Svar:

För att få bästa kvalité och för att det ska bli lättare jobb för oss, så är det bra om bilden är ganska stor och med bra skärpa. Speciellt när vi gör en morph, då det är väldigt mycket detaljer vi pillar med. Ju bättre bild du har på dig själv, desto bättre blir resultatet sen. Detsamma gäller såklart för retuschering.
Skickar du en bild som är pixlig, det vill säga lite "rutig" i skärpan, ja då blir resultatet där efter sen.
Eller om den är väldigt suddig, så är risken att det inte blir bra.

Allra bästa korten för oss att arbeta med vad gäller morph, är kort som dom här två:

( Jag har valt att dölja deras ansikten. )

Tjejerna har tagit kort i närbild och med uppsatt hår, det är bra ljus och skärpa.
Kort som dom här, är väldigt lätta för oss att jobba med.Marina

Här, strax innan Greys(!), slänger jag in en morph på ett välbekant ansikte. =)
"Lillysmamma", hette du inte så? Hittade faktiskt till och med en gammal bild på dig i min mapp!


Rosa Hjältar


Hoppas du mår bättre!

Det lät inte roligt det där inte... Ramla i trappan? =(
Hoppas du inte slog dig för illa.
En liiiten tröstis!// Tessisen


Tidig inspiration

Godmorgon folket!
Vaknade tidigt med inspiration idag, kände verkligen det där "suget" att få göra en bild. =)
Så här sattes kaffe på och PS for igång fortare än man brukar studsa upp ur sängen när man ska till jobbet.
Jag är lite rostig ännu vad gäller morphing, efter att ha mest jobbat med redigering. Men nog sitter tekniken i fortfarande? Lite grann i alla fall? 

Mitt vackra "offer" idag fick bli Sheerin! 
Hoppas du tycker om den och känner igen dig själv. =)Orginal och omgjord:Mejla oss!

Hej!

Va kul att se att så många nya hittat hit =) Vi har mer än dubblat besökare sen i går!
Jag tittar in för att berätta att jag nog inte kommer orka slå i gång Photoshop i kväll.
Jag känner mig som en boxningssäck efter att ha dragit en vurpa nerför trappan,
Alltså inte "bron" utan trappan ner från övervåningen. AJ!

Jag får försöka ta igen det i morgon.

Glöm inte mejla oss massor av bilder! biljatessisen@live.se


//Bilja

MorphHär har vi en "Morph" bild precis så som Tessisen skrev så har jag klistrat i hop olika bilder.


Så här såg orginal bilden ut på Mariah Carey


                                                                                         Love Bilja


Det lönar sig

Att vara med i tävlingar ibland. =)
Grattis till naliie som vann ett armband!


Svar på fråga

"Vad är skillnaden mellan retusch och morph?"

Svar:
Det är två helt olika saker, men förstår att det kan vara lätt att blanda ihop dom. Kommer själv ihåg när jag var helt ny inom dessa områden och hade ingen aaaning vad allt hette m.m.
Men jag ska försöka förklara så enkelt jag bara kan. =)Jag skulle vilja säga att man "förvandlar" flera bilder till en bild, för det är just vad man gör. Antalet bilder man blandar in i en enda, varierar. Men det vi gör är oftast enbart två olika. Jag valde den här bilden som exempel då jag tyckte att den visar ganska tydligt? Kortet till vänster är orginalet, till höger den omgjorda. Jag tog alltså tjejens ansikte och la in på en annan bild. Morph blir också mer "tecknat", det beror på hur mycket man "leker" med bilden. Till exempel så kanske man önskar en speciell bild på sig själv som man inte har, eller bara vågar drömma om att ta, eller så tycker man enbart det är roligt att få en morph på sig själv. 


Dom som känner till ordet, tänker oftast på modeller och fotografer. ;)
MEN, det behöver inte enbart vara modeller man retuscherar.
Grunden ÄR, att man arbetar med eller utifrån orginalet hela tiden. Det här är ett stort område egentligen, men dom flesta tänker på len hy som ser ut som en dockas. Men vad gör man då? Ja, det finns så mycket man kan göra. Oftast är det utifrån kundens / fotografens önskemål.
För att nämna en liten del :
* Bleka tänder, ta bort acne, förfina huden, ändra ögonfärg, göra kroppen smalare.
* Ordna bättre skärpa / intensitet / kontrast / Svart/vit / Sepia
* Ändra bakgrund
* Göra olika teman ( som t.ex. den ovan, fantasy. )
Som sagt, det är ett STORT område. Finns inga gränser. =)

Hoppas att jag förklarade någorlunda bra!
Godmorgon!

Vad har ni för väder idag?
Här är det kallt och dimmigt.. Inte alls så mysigt, tycker inte om kylan direkt. Ingen snö har vi fått än, har ni?

Ser att Bilja redan hunnit ut med en massa bilder, lovar att jag också kommer lägga ut några så fort tid ges! ;)
Däremot, så tänkte jag faktiskt se hur många det är som är intresserade utav retusch eller en morph. För i morgon tänkte jag slänga ihop några bilder. ;)Maila med rubriken ret.Tessisen eller morph.tessisen till våran mail, om du vill ha morph vill jag ha ganska skarpa ansiktsbilder utan hår i vägen. Framifrån, Profil m.m. Har du några önskemål är det bara att skriva ned. ;)

Hoppas alla får en toppen dag!
Hugs!

Kajsa.

Jag hoppas du ser att det är du, Kajsa. Jag är lite rostig...


//Bilja


Lukas

Lukas mamma maria mejlade oss och frågade om vi kunde göra en bild med Lukas! Jag hoppade genast på och lekte i hop denna. Hoppas ni gillar den ♥

// Bilja


Beautiful Jill

Jag surfade runt och hittade till Jills blogg http://jillhedstrom.blogg.se/ vilken vacker tjej! Jag var bara tvungen fråga henne om hon kunde mejla mig en bild som jag fick leka med! =)

Så här blev det!


FöreEfterBilden var verkligen jätte fin före! Men det är precis såna bilder med bra skärpa och ljus man skulle kunna leka i timmar med.


Jag hopps du gillar den Jill!
                                                                     //Love Bilja


Varmt välkomna!

Till våran gemensamma blogg!

Jag ser fram emot detta samarbete med duktiga Bilja! Och att få bjuda er på våran "konst", för det är ju faktiskt vad det just är - en slags konst. Vi målar inte på dukar, burkar, papper eller så.
 Vi skapar med hjälp utav Photoshop.
Jag och Bilja kommer håller för det mesta till inom olika "områden", men kör ganska mycket lika.
Det jag gör mest, är dock redigering och morphing. Bilja vet ni ju säkert, är kanon på design!
Men vi kommer att bjuda på så mycket mer!
Det ska bli roligt att få utveckla denna blogg tillsammans med er läsare!
Och jag hoppas att ni kommer att vilja följa oss!
LOVE!


Bilja bjuder på två gamla bilder

Jag tittade genom datorn och hittade två bilder jag gjort på Tessisen!Vackra Tess! =)


Vill du bli "Morphad"  mejla in en bra bild på ditt ansikte till biljatessisen@live.se
//Bilja


Välkommen

Hej alla!
Jag vill önska er välkommna till min och Tessisens Photoshop blogg! Här kommer ni kunna följa våra fantastiska photoshopade bilder, bloggdesigner, jul/påsk mm kort, Redigering, Scrapbokking, före efter bilder, tävlingar och mycket mycket mer!
MVH Bilja


RSS 2.0